Terugblik Focusgroep SEH-HAP

Afgelopen donderdag kwam de focusgroep SEH-HAP voor de tweede keer dit jaar bij elkaar. Helaas was de opkomst niet zo groot; dit was wel zonde gezien de actualiteit van de onderwerpen die op dit moment in de acute zorg spelen.
De aanwezige deelnemers hebben de bijeenkomst gebruikt om elkaar bij te praten over de huidige ontwikkelingen binnen hun eigen organisatie. De capaciteitsproblematiek in de regio stond hierbij vanzelfsprekend centraal op de agenda; helaas herkenbaar voor alle aanwezigen. Dit onderwerp was een mooi bruggetje naar de voorbereiding op het griepseizoen, waar regionaal hard gewerkt wordt aan de ontwikkeling van een escalatiematrix en gezamenlijke maatregelen om het griepseizoen zo goed mogelijk door te komen.
De laatste stand van zaken over het Kwaliteitskader Spoedzorg is gedeeld en de deelnemers waren het met elkaar eens om deze focusgroep te gebruiken om met elkaar te bepalen welke normen prioriteit zullen gaan krijgen in onze regio. Het idee werd geopperd om een soort ‘eigen kwaliteitskader’ te maken: waarvan vindt de focusgroep dat we dit meer/beter moeten regelen en in welke tijdslijnen?
Andere onderwerpen op de agenda waren de resultaten van de SBARR studie (vervolg/evaluatie zal in de komende focusgroepbijeenkomst verder worden besproken) en de mededeling dat er nu een aanmeldportaal tijdelijke zorg in Amsterdam functioneert voor toegang tot ELV-bedden.

De focusgroep SEH-HAP zal eind dit jaar/begin volgend jaar weer bij elkaar komen en dan onder leiding van een andere voorzitter. Michiel Gorzeman, de huidige voorzitter, heeft na ruim vier jaar aangegeven het stokje over te willen dragen. De bureaus van de netwerken zijn bezig met zijn opvolging.

Deel deze pagina